MAGIC TALKS

Magie en illusie, zo oud als de mensheid! Maar wat betekent het eigenlijk? Na 2 miljoen jaar van menselijke evolutie is ons intellect behoorlijk goed ontwikkeld. Maar wat weten nu we echt van onszelf.....?

 

Wat is het dat zorgt voor je hartslag, ademhaling, bloedcirculatie, spijsvertering en de miljarden celdelingen 24/7.

We denken die we denken dat we zijn, maar we weten niet echt wie we zijn en leven op een 6ooo triljoen kilo roterende bal die hangt in het midden van een oneindige ruimte en eeuwigheid... en zonder draadjes... dat is wat je noemt, echte magie.  

 

En als de kern en absolute realiteit van het leven gebaseerd is op onverklaarbare magie, dan kan de waarneming ervan slechts berusten op een illusie...  Ger Copper

th (1).jpg
frou-thumb.gif

Bekijk de danser op deze tekening van Nobuyuki Kaya. Als de danser naar links en tegen de klok in draait, ben je meer beïnvloed door de linker kant van je hersenen terwijl als ze zich naar de rechterkant ofwel rechtsom beweegt, je rechter hersenkant meer invloed heeft.

 

Een illusie weliswaar, want dit is in werkelijkheid een plat tweedimensionaal beeld die je brein probeert te vertalen naar drie dimensies en waar beide kanten van je brein vechten om de meeste invloed. Een bewijs dat al je zintuigen worden beïnvloed door beide hemisferen.

 

We hebben allemaal één brein maar wel bestaande uit twee contrast zijden die 24/7 op elkaar zijn aangewezen. En op dit principe van voortdurende samenwerking tussen de rationele en emotionele kant van onze hersenen, is alles in de wereld gebaseerd..... zo ook mijn Magic-Talks...
 

th (1).jpg

   SECRETS of PRESENTATION

th (1).jpg

Een Magic-Talk over de basiskennis van een goede presentatie, of je nu een professionele entertainer bent, een toespraak voorbereidt voor de lokale gemeenschap of je presentatie in het dagelijks leven wilt verbeteren, hier leer je de know-how..

 

Als coach in de wereld van de magie gedurende bijna 20 jaar, ontdekte ik de fysieke en psychologische elementen die helpen bij het optreden voor een publiek. Het zijn niet alleen de rationele vaardigheden, maar ook de concentratie op de emotionele kant van uw presentatie.

verschillende-slechte-houdingen.jpg

Natuurlijk een lezing met magiërs als voorbeeld maar echt van toepassing op alle artiesten  of mensen die het beste willen halen uit het presenteren van zichzelf. 
 

POWER POINT (INCLUSIEF FILM)
 

DUUR 30 MINUTEN
 

KAN GEPAARD GAAN MET EEN MAGISCHE DEMONSTRATIE
 

fism-logo.jpg

FOUNDING FISM 

fism-logo.jpg

Féderation International des Sociétés Magiques

Jules dHotel.jpg

 

 

Een Magic-Talk over de oorsprong van de FISM Wereldorganisatie die verantwoordelijk is voor de drie jaarlijkse wereldkampioenschappen goochelen die sinds 1948 over de hele wereld worden gehouden.

 

Holland had een grote invloed in de FISM-geschiedenis en zeker in het begin. FISM is een Franse naam volgens een Franse idee!! In 1937 was het Dr. Jules D'Hotel, een gepassioneerde amateur goochelaar die het eerste wereldcongres van goochelaars wilde organiseren en vervolgens contact op nam met een aantal internationale ‘broeders’..

 

Maar de pogingen om het eerste internationale goochelcongres te organiseren werden bruut verstoord.... als gevolg van het uitbreken van de oorlog...

Een van de broeders was Henk Vermeyden, een gepassioneerde magic-lover van het eerste uur en 18 jaar mijn leermeester.

 

Luister naar alle verhalen van de oprichting van de grootste officiële magische gemeenschap die de wereld ooit heeft gekend. La Féderation des Sociétés Magiques!

 

POWER POINT PRESENTATIE INCLUSIEF FILM

                               

DUUR  30  MINUTEN
 

thumbnail_IMG_1586.jpg

     Brain Secrets

Na jaren van studie besefte ik dat ons intellect niet meer kan zijn dan de piek van de ijsberg als het gaat om het kennen van ons-zelf. Al verklaard door de beroemde wetenschapper Albert Einstein bij het maken van zijn spectaculaire ontdekkingen.

 

Met name verwijzend naar het onderliggende deel van de ijsberg, het onderbewustzijn genoemd, waaruit alle functies tevoorschijn komen om ons lichaam  automatisch elk moment van ons leven te laten functioneren.


Brain Secrets is een filosofische Magic-Talk over de eigenaardigheden in het leven zoals de illusie van tijd of de onzichtbaarheid van het zelf.. onze onverklaarbare oorsprong en de realiteit van de metafysische mysteries van het leven.. Zaken waar we niet altijd bij stilstaan, maar wel interessant vinden vinden er mee geconfronteerd te worden, want we hebben er allemaal mee te maken. 

                                                           

BELEEF DE MAGIE                                                                                                              

DUUR 30 MINUTEN

HET GESPREK KAN GEPAARD GAAN MET EEN MAGISCHE DEMONSTRATIE

Depositphotos_146959945_original-1.jpg
6Xbw.gif
tip-of-the-iceberg-90839.jpg